Onderhoud
Zoals een bedrijfspand aan de buitenzijde wordt onderhouden en aan de binnenzijde gereinigd, zo behoeft de interieurbeplanting ook periodiek onderhoud. De investering in kantoorgroen werpt vruchten af als de beplanting jarenlang zorgt voor aangename decoratie, gezondere lucht en het juiste aanzien.


Lingebloei biedt daarom verschillende typen onderhoudscontracten aan, passend bij de interieurbeplanting in het bedrijfspand. De frequentie van de verzorging wordt door de klant in overleg met Lingebloei vastgesteld.
De vier standaardmogelijkheden die Lingebloei aanbiedt zijn:

Pakket A: Volledig onderhoud
Lingebloei bezoekt iedere vier weken (dertien keer per jaar) het bedrijfspand om het noodzakelijke onderhoud aan de interieurbeplanting te verrichten. Bij deze vorm heeft de klant in principe geen omkijken naar de beplanting, Lingebloei verricht alle noodzakelijke werkzaamheden.

Pakket B: Tweemaandelijks onderhoud
Lingebloei legt zes keer per jaar een bezoek aan de onderneming af. Daarbij vindt al het noodzakelijke onderhoud plaats, uiteraard is regelmatig water geven aan de beplanting dan de verantwoordelijkheid van de eigenaar.

Pakket C: Onderhoud per kwartaal
Bij dit onderhoudscontract onderhoudt Lingebloei vier maal per jaar de bedrijfs interieurbeplanting. Eens per kwartaal worden alle planten nagelopen en verzorgd. Ook bij dit onderhoudscontract is de klant zelf verantwoordelijk voor voldoende bewatering.

Pakket D: Halfjaarlijks onderhoud
Bij deze contractvorm neemt Lingebloei alleen het basale onderhoud onder haar hoede. Twee maal per jaar wordt de interieurbeplanting verzorgd en gecontroleerd. De overige verzorging is de verantwoordelijkheid van de eigenaar.


Onderhoud van beplanting beperkt zich niet tot periodiek bewateren. Afstoffen en/of -sproeien, blad reinigen, snoeien, plaatsing van eventueel benodigd steunmateriaal, plantenbakken draaien naar de lichtbron en het reinigen van de bakken maakt ook deel uit van het onderhoud.
Het is natuurlijk ook mogelijk om een ander periodiek onderhoudscontract vast te stellen. Onderhoud van buitensiertuinen bij bedrijven of kantoren verricht Lingebloei ook. Bijvoorbeeld snoeiwerkzaamheden, onkruidverwijdering en nieuwe aanplant. 
 
©safira